Защо да учим език онлайн?

 Заради Covid-19 повечето курсове по английски език преминаха онлайн.

Само до преди една година всички гледахме на онлайн курсовете като на компромисен вариант за хора, които нямат свободно време и не могат да посещават „истински“ курс.

Дали обаче позитивите не са повече от негативите?

След почти половина година онлайн обучение преподавателите на SofiaSchool.eu изтъкват 5 преимущества на онлайн курсовете:

Няма шум и разсейвания

В класната стая често трябва да игнорирате шума от останалите ученици. Случавало ли ви се е да не чуете какво казва учителят, заради говора на другите?

При онлайн курсовете няма такава опасност. Останалите ученици са на Mute. Дори те да збаравят да натиснат Мute бутона, учителят може да го направи вместо тях. Така без излишно разсейване вие слушате само учителя.

Когато имате упражнение за работа по двойки, учителят ще създаде отделни чат стаи за двойките и вие ще работите само с този, с който сте разпределени, без да се налага да се надвиквате с останалите.

Учителят може да влезе във вашата чат стая за да чуе как се справяте, като ще бъдете напълно изолирани от останалите.

Виждате „дъската“ идеално

Вместо класна дъска, учителят ще споделя своя екран. Така няма опасност да се окажете твърде далеч или да не видите нещо. „Дъската“ – това ще бъде вашия екран.

Имате възможност да „надникнете“ и в тетрадките на останалите ученици.

Учителят може лесно да провери къде сте допуснали грешка, като споделите екрана си, докато в една реална класна ще трябва да обикаля от чин на чин и да губи време.

Можете да си вземете почивка по всяко време

Ако вече сте готови с упражнението, вие можете спокойно да отскочите до кухнята да си налеете кафе. Няма нужда и да искате разрешение, за да излезете от класната стая и да отидете до тоалетната. Включвате и изключвате камерата и звука си когато поискате.

Без пътуване

Разбира се, най-големият плюс е, че вече няма нужда да отделяте от времето си и да пътувате до опредено място, за да проведете урок, нито пък да ставате рано.

Ако урокът е в 9 сутринта, вие може да спите до 8.45ч и пак няма да заскънеете.

Ами вечерните курсове, които продължават до 21 часа? И вие се прибирате в 22 ч. изморени и гладни?

При онлайн курсовете, веднага след затваряне на учебника може да сте на масата за вечеря заедно със семейството си.

По-малко отсъствия

Практиката ни показва, че при онлайн курсовете отсъствията са по-малко.

Налага ви се да пътувате извън града? Просто си вземате лаптопа и нищо не ви пречи да проведете урока си от друг град, дори от плажа.